BAŞKANIMIZDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kıymetli Hemşehrilerim,

İlçemizin tanıtımı için 28 Mart’ta Antalya City Expo Fuarında bulunduğum gün belediyemizi ilgilendiren önemli bir haberin sosyal medyada Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanlığı tarafından paylaşıldığını öğrendim. (altta ki ilk resim) Paylaşım duyuru olarak yapılmış ve duyuruda belediyemize hükümetimizce iller bankası tarafından alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere 1.042.360 TL ödenek ayrıldığı yazmaktaydı. Elbette ki bu durum bir yandan beni mutlu ederken diğer taraftan düşündürdü. Çünkü bu durum da 2017 yılı Mayıs ayında projelerini tamamladığımız İller Bankası aracılığı ile yarısını Sukap ‘ dan hibe alınarak yapılması için başvurduğumuz içme suyu veya atık su arıtma tesisinin herhangi birinin yapımına başlayabileceğimizi düşündüm. Bir yandan da böyle bir haberin belediyemize değil de Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanlığına gelmesi garip geldi. Çünkü iller Bankası da Dazkırı Belediyesi de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarıdır. Ülkemizdeki bütün kurumlar birbirleriyle ortak işbirliği yapar biz bunu daha önce atık su hattımızı ( kanalizasyon ) yenilerken de yaptık. Şimdi de 20 yılı aşkın zamandır atıl durumda bekleyen Yeşilyurt mahallemizdeki hastane olarak yapılan sonradan üniversiteye tahsis edilen binaları yaptığımız protokol kapsamında üniversite bütçesinden hiç harcamadan belediyemiz bütçesinden yapacağız. Bir örnek de Yeni Mahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği bütçelerinden Esentepe Mahallemize yapılacak olan parkımız. Bunun gibi örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Kurumlar arasında yapılan işler kurumlar arası görüşmeler ve yazışmalar ile yapılır. Hiçbir partinin ilçe başkanlığına gelmez. Biz hiç bir şekilde gocunmadan, gücenmeden ilçemize hizmete kim vesile olursa kişiyi veya kurumu takdir ederek açıklarız. Bunun da bir örneği ilçemize yapılan kapalı spor salonunun yapılmasına başlamadan önce il genel meclis üyemiz Sayın Ramazan DEMİR ile görüştük. Kendisi arsanın belediyemiz tarafından verilmesi halinde il özel idaresi tarafından yapılması için girişimlerde bulunacağını belirtti. Dazkırı Belediyesi arsayı verdi, il özel idaresi kapalı spor salonunu yaptı. Bunun ne saklanacak ne de abartılacak bir durumu yok. Biz emeği geçenlere minnettarız. Bu açıklamalarımdan sonra aynı gün mali hizmetler müdürlüğümüzü aradım ve böyle bir paranın gelip gelmediğini sordum. Ne yazık ki belediyemize böyle bir paranın gelmediğini öğrendim. Önce umutsuzluğa kapılmadım belki ödenek yeni ayrılmıştır diye düşündüm. Fakat bugün öğrendim ki Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanlığı daha önce yapmış olduğu paylaşımı güncellemiş ve bu ödeneğin belediyemize değil “ilçemiz ve köylerinde kullanılmak üzere” diyerek paranın geleceği yeri belirtmemiştir. ( altta ki ikinci resim ) Bu paylaşımın güncellenmesi daha önceden görenlerin güncellemeyi tekrar görme olasılığını düşürmüştür. Şahsi görüşümdür ki yapılması gereken bir yanlış anlaşılmanın olduğunu tekrar duyurup bu yanlış anlaşılma için özür dilenmesi gerektiğidir. Siyaseten algı yaratmak amacıyla değil, hizmet aşkıyla yapılanlar elbette ki vatandaşlarımızca takdir edilecektir. Saygılarımla...

İsmail TAYLAN