AŞURE GÜNÜMÜZ HAYIRLI OLSUN

Belediyemiz, halkımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliği arttırmak için her yıl geleneksel hale getirdiği aşure günü etkinliğini gerçekleştirdi. Belediyemiz personelleri tarafından yapılan aşure, İlçemizde bulunan bütün Camilerimizin bahçesinde 21.09.2018 Cuma namazı çıkışı halka ikram edildi.

Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, Muharrem ayının dayanışma paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak Aşure demek, sevgi saygı, birliktelik ve kardeşlik demek. Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan lezzetli bir tatlıdır bu da bize farklılıklarımızla beraber bir arada yaşamanın lezzetini anımsatır. Bu yüzden Aşure geleneğimizi vatandaşla iç içe yaşatmaya çalıştık. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır bu vesile ile Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum ‘dedi.